16.10.2019 Nohavice HYBRID OUTBACK DuraCanvas - Taiga green

Prinášame vám recenziu vynikajúce nohavice HYBRID OUTBACK DuraCanvas značky Helikon-Tex, ktorá je už nejaký ten rôčik na špici vo svojom obore.

Ide o kombinované nohavice z rôznych materiálov ako to už pri outdoorových či turistických nohavicciach býva zvykom. A to kombinácia dvoch materiálov Duracanvas (45% Nylon, 29% Bavlna, 22% Polyester, 4% Elastan - pevná, vzdušná, komfortná tkanina) a Versastrech (93% Nylon, 7% Spandex s vrstvou Teflon® od firmy DuPont™ - je elastický v 4 smeroch). Práve kombinácia, týchto dvoch materiálov zabezpečuje kvalitu, odolnost a v neposlednom rade pohodlie pri vašich obľubených outdoorových aktivitách. Zipsy YYK zabezpečujú hladký chod pri používaní a ich dlhú trvácnosť. Zaujímavé je aj riešenie zapínania nohavíc, kde bol klasický gombik nahradený suchým zipsom.

Nohavice sú vybavené 6 vreckami. Dvoma klasickými vreckami s vystuženým lemov pre vyšiu odolnosť voči oderu pri ich používaní a zachytávaní rôznych nástrojov ako vreckové nože, baterky či rôzne multitooly. Dve veľké ľahko prístupné postranné vrecká na zips v kombinácii s vreckami na mobil, či rôzne iné zariadenia, tieto vrecká sú dosť priestranné aj pre dnešné mobili (testovali sme ich s 5,5" telefónov). Ďalšou výhodou sú zosilené kolená s vreckom pre umiestnenie nízkoprofilových kolenačiek, ktoré ochránia vaše kolená pred drobnými skalkami, chladom a vlhkom. 

Komfort nosenia nohavíc zvyšuje aj gumová časť nohavíc na zadnej strane pásu, vďaka čomu sa nohavice prispôsobia aj pri sedini, kľačaní či v podrepe. spodný okraj nohavíc, je opatrený sťahovaním na suchý zips, vďaka čomu okrej obopne topanku, čo zabraňuje drobným predmetom, ako skalkam, hline či konárikom dostať sa cez okrej do topánky.

Zhrnutie
Nohavice HYBRID OUTBACK sú výbornou variantou na všetký aktivity spojené s prírodou a bežným životom a preto si už našli cestu aj do mojej súkromnej výstroje.

autor článku: Karol Hrubjak / outdoorový nadšenej a "airsofťak"